skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
Janina Greven

Janina Greven geniet van het leven en brengt ‘Leven met een lach’ landelijk uit

Janina Greven is geboren en getogen Volendamse, maar woont inmiddels 9 jaar in Avenhorn. Ze is bijna 40 jaar, moeder van twee kinderen, gelukkig getouwd met Maarten en zangeres. Daarnaast is ze huidhoudster en heeft een eigen bedrijf in het schoonmaken van particuliere huisjes. Haar droom is om dat natuurlijk zo min mogelijk te gaan doen. Het liefst zingt ze elke dag. En dat zou zo haar toekomst wel eens kunnen worden.

Zoals bekend, is de kermis in Volendam altijd een waar spektakel. Op de ‘Kerremus cd 2017’ stond ook een liedje van Janina Greven. Het betreft het vrolijke nummer ‘Leven met een lach’. De eerste zinnen van de tekst, te weten ‘De zon schijnt het licht wat naar binnen, de vogels die zingen een lied. Zo wil ik m’n dag wel beginnen, een dag met veel moois in ’t verschiet. En loop ik dan vrolijk naar buiten een nieuw avontuur tegemoet, dan ben ik niet echt meer te stuiten en weet ik precies wat ik moet. Ik laat me gaan en geniet van het leven’, werden luidkeels meegezongen al ze ergens het podium betrad.

Janina vertelt dat ze een heleboel melodieën in haar hoofd heeft zitten en op haar telefoon heeft staan, maar deed er nooit iets mee. Dat kwam een beetje uit angst omdat ze dacht dat het niet goed genoeg was. Vorig jaar kwam ze in contact met Jan Koning uit Volendam. Hij heeft een eigen studio en regelt altijd de Kerremus cd in Volendam. Zijn woorden ‘Jij moet een keer zelf iets maken. Jij kunt dat en dat moet je gewoon een keer doen. Ik help je met de productie en ga dat voor je maken’ brachten Janina op andere gedachten.

‘Ik heb hem een melodie opgestuurd en hij vond het helemaal geweldig. Het bevat de ingrediënten van de palingsound. Zo is het balletje gaan rollen. Er werd een orkestband van gemaakt en ineens heb je een eigen nummer. Vervolgens heb ik een tekst geschreven en het nummer kwam op de cd. Omdat er zoveel leuke reacties volgden, wilde ik het graag landelijk uitbrengen. Maar ja…Hoe??’ vroeg Janina zich af. ‘Het gaat over het leven met een lach. Het is een blij liedje, ook al zit het leven wel eens tegen. Uiteindelijk moet je blijven lachen en plezier maken zolang het kan’, aldus de blonde zangeres.

Omdat Janina al vanaf haar 18de jaar bezig was met muziek heeft ze ervaring opgedaan bij een aantal bandjes en trad regelmatig op in Noord Holland. Sinds een jaar of drie wordt ze ook als bandartiest geboekt op kermissen en feestjes. Vaak kreeg ze te horen dat het doodzonde was om niet verder te gaan in de muziek. Via haar vader kwam ze destijds ook al in contact met producer Ger Oerlemans die haar zo af en toe inhuurde om koorwerk te verrichten. Enkele weken geleden vroeg ze Ger om advies hoe ze het moest aanpakken. Hij bracht haar in contact met platenbaas Bert Schenau van platenlabel Storm Record. Bert was laaiend enthousiast.

‘Inmiddels is alles geregeld. Mijn wens komt uit op 23 mei als m’n single landelijk verschijnt. Daarnaast heeft Bert geregeld dat ik een uitnodiging kreeg van Ivo Franklin om aanwezig te zijn bij de opnames van Toppers van Oranje op 27 mei bij Hotel Restaurant Riche in Boxmeer. Aanstaande zaterdag schiet clipproducent Ger Oerlemans de beelden in een lokaal pretpark te West Friesland. Het gaat in ieder geval een hele leuke clip worden’, voorspelt Janina.

Website: www.janinamusic.nl
Socialmedia: Facebook Instagram
Boekingen: Feestartiesten.nl / +31 (0)72 5054229

Muziek & Tekst: Janina Greven
Productie & Arrangementen: Jan Koning
Studio: Royal Studio Volendam
Videoclip Productie: Oerlemansmuziekproducties.nl

RTV Promotie & Marketing: HubscH Media / +31 (0)6 11078010

Videoclip:

Back To Top