skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
Edwin Hup Faldera

Edwin van der Toolen – Hup Faldera

In 1996 begon het avontuur en zette Edwin van der Toolen de eerste serieuze stappen op het podium. Al snel werden de eerste resultaten geboekt en besloot hij deel te nemen aan diverse talentenjachten. Hier werd hij gescout voor Nederlands eerste boyband ‘VELVET’ samen met o.a. musicalster Charly Luske, VJ en presentator Jeroen Post en later acteur en zanger Robin Zijlstra. De groep bleek een groot succes en de jongens maakten hun opwachting in televisieprogramma’s als Carlo & Irene’s ‘Telekids’, Pauls ‘Laat de Leeuw’ en TMF’s ‘Toute Fabienne’. Na 4 jaar en enkele bescheiden hits was de koek op.

Het was tijd voor Edwin om de onhandelbare danspasjes en typische boyband songs achter zich te laten en zich te focussen op zijn solocarrière. Ook zonder de bijval van zijn drie mede bandleden wist hij zijn publiek tot grote hoogte te brengen en stond steeds vaker op diverse podia. De smaak kreeg hij pas echt te pakken toen hij verscheen in voorprogramma’s van Nederlandse artiesten als: Nick en Simon, Wolter Kroes, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Gordon.

Toen ook zijn langgekoesterde wens om in Ahoy’ te staan in 2008 in vervulling ging nam zijn carrière een vlucht. Hij vond inspiratie in ‘De Toppers’ en kwam al snel onder het management van Gerard Joling terecht. Dit was voor Edwin een fantastische leerschool. “Het is geweldig om te kunnen leren door het kijken naar optredens van een zanger en entertainer als Gerard, hij is wat mij betreft een grootmeester”.

Het duurde niet lang of de eerste Top-100 hit ‘Ga met me mee!’ was een feit. Twee jaar later volgde een nieuwe soloplaat: ‘Leef je leven’ was een groot succes en kwam op 43 in de Top-100 terecht en bereikte in de iTunes Top-100 zelfs de 23e plaats. De fanbase groeide flink en werd alleen maar groter door zijn gastoptredens tijdens ‘Toppers in Concert 2012’. ‘Zingen in de ArenA voor ruim 67.000 uitzinnige bezoekers per avond, een onvergetelijk avontuur!

Vanwege het runnen van een tweetal horecabedrijven stond voor Edwin van de Toolen het uitbrengen van singles in de afgelopen jaren op een heel laag pitje. Hij was veel te zien in het legendarische Frogers Café ‘Bolle Jan’ en ‘De Après Skihut Rotterdam’, maar solo singles bleven uit. Tussendoor gaf Edwin wel concerten en lanceerde hij samen met een DJ Laurens in 2017 een remake van ‘Wie kan mij vertellen’. Die concerten is hij gaan organiseren n.a.v. zijn optreden bij Toppers in Concert in 2012. Dat was een schot in de roos. Tot nu toe zijn alle edities van zijn Toppers-achtige shows altijd uitverkocht.

Inmiddels heeft Edwin de horecabedrijven van de hand gedaan en komt in 2018 ijzersterk terug met een verfrissende versie van het uit de jaren 50 afkomstige lied ‘Hup Faldera’.

Videoclip:

Back To Top