skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
Demy de Groot – Ik ben ik

Demy de Groot sluit 2020 af met ‘Ik ben ik’

‘Ik Ben Ik’ is alweer de tiende single van de spontane Rotterdamse zanger Demy de Groot. Zijn vorige single ‘Ik Kan Niet Zonder’ werd in het voorjaar van 2019 uitgebracht. ‘De reden dat een nieuwe release ruim anderhalf jaar op zich heeft laten wachten, is de geboorte van ons dochtertje Laila op 6 Augustus 2019 en omdat mijn vriendin Romy en ik een woning hebben gekocht in Rotterdam, waarbij een flinke verbouwing hard nodig was. Om toch weer een teken van leven te geven ben ik op zoek gegaan naar een idee voor mijn nieuwe single. En zo kwam ik op ‘Ik Ben Ik’.

Samen met het team van Plus 31 Records is besloten om, ondanks deze bizarre tijd, de knoop door te hakken en de uitdaging aan te gaan om dit gezellige nummer uit te brengen! Ik ben al jaren fan van Nederlandstalige muziek en dan met name Nederpop. Ik zie Boudewijn de Groot en Rob de Nijs dan ook als legendes in de Nederlandse popmuziek. Dat was ook de reden waarom ik vier jaar geleden ‘n Beetje Meer’ van Rob de Nijs in een nieuw jasje heb gestoken. Een liedje dat ik nog altijd graag zing’.

De fans van Boudewijn de Groot zullen het nummer ‘Ik Ben Ik’ ongetwijfeld letterlijk mee kunnen zingen. De tekst heeft in de jaren ‘70 voor nogal wat ophef gezorgd. Het gaat over een relatie waarin de man de dienst uitmaakt. Hij is vrij en zij niet. Het nummer uit 1975 sprak Demy de Groot erg aan. Niet omdat hij de opvattingen in de tekst deelt, maar gewoon omdat hij het een sterk lied vindt. Bovendien kon de klassieker uit 1975 wel een muzikale opfrisbeurt gebruiken.

De backing vocals zijn ingezongen door Ingrid Simons, de gitaarpartijen zijn door Marcel Fisser ingespeeld en Daniël Metz heeft een geweldige accordeonpartij opgenomen die prominent te horen is op de single. Mede dankzij producer Ger Oerlemans is er een topproduct ontstaan dat bestempeld kan worden als echt volks.

De clip, eveneens opgenomen door Ger Oerlemans, heeft een chique uitstraling. De beelden zijn geschoten in Harderwijk. In het verhaal van de clip speelt een stelletje de hoofdrol. Naast de romantische beelden van de twee, weet Demy zelf de clip ook aantrekkelijk te maken. Hij speelt een gedistingeerde man met een gulle lach en een vriendelijke uitstraling. ‘Ik Ben Ik’ is vanaf 30 december 2020 te streamen via de bekende kanalen.

Website www.demydegroot.nl
Info & boekingen Plus31 Records / www.plus31records.nl / Bert Schenau
Socialmedia   Twitter Logo 
Muziek & Tekst B. de Groot, R. Engelander
Origineel Boudewijn de Groot – Ik ben ik
Productie & Arrangement Ger Oerlemans
Studio Oerlemans Muziek Producties
Mastering Oerlemans Muziek Producties
Koor Ingrid Simons
Gitaar Marcel Fisser
Accordeon Daniël Metz
Keyboard, Bas, Drums, Percussie Ger Oerlemans
Fotografie Jim Hoogendorp
Artwork Artiest Ontwerp
Clipproductie Oerlemans Muziek Producties
Projectmanagement Maurice Edelenbosch / UltimateDisk / Ultimate Management
RTV Promo & Marketing HubscH Media / info@hubschmedia.nl / +31 72 5054229 / +31 6 11078010

Videoclip:

Back To Top