skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
Edwin Zeven zonden

Edwin van der Toolen neemt clip van ‘Zeven Zonden’ op in Rotterdamse kerk

Edwin van der Toolen heeft de smaak weer helemaal te pakken. Nadat de Rotterdamse Volkszanger afgelopen mei besloot om een verfrissende versie van het uit de jaren 50 afkomstige lied ‘Hup Faldera’ te lanceren, komt hij nu met een bewerking van ‘Als je lacht’ waarmee Thomas Berge in 2005 landelijke bekendheid behaalde. Ook Jan Smit en de Vlaamse zanger Christoff brachten een vertolking van dit nummer uit.

‘We gaan er weer voor. Het liedje heeft inmiddels z’n kwaliteiten bewezen. Omdat het al vele jaren geleden is dat er iets meegedaan is, vond ik het tijd worden om het nummer spreekwoordelijk door te geven aan de nieuwe generatie. Omdat cijfer zeven mijn geluksgetal is heb ik ervoor gekozen om net zoals Christoff de titel ‘Zeven Zonden’ te noemen. De tekst is grotendeels hetzelfde gebleven. Het arrangement is echter door Peter la Haye grondig onder handen genomen. We hebben gebruik gemaakt van een aantal live instrumenten waaronder blazers en drums’, vertelt Edwin.

Een groot gedeelte van de videoclip is opgenomen in de Grote Kerk van Rotterdam Overschie. Het bestuur van de parochie had geen bezwaar om de beelden daar te schieten en omdat het de kerk niet schaadde kreeg Edwin toestemming. Samen met Avion producties uit Maassluis werd een script geschreven. ‘We hebben de hele kerk letterlijk op stelten gezet. Omdat we gebruik maakten van rookmachines ging op een gegeven moment het brandalarm af. Gelukkig hebben we snel de brandweer kunnen bellen dat er niets aan de hand was. Al met al heeft het 45 minuten geduurd voordat alles weer normaal was…..’, aldus Edwin.

Website: www.edwinvandertoolen.nl
Management & boekingen: EFE Productions / 06 36685337

Socialmedia: Facebook Instagram

Originele muziek & Tekst: U. Busse
Vlaamse tekstbewerking: C. De Bolle
NL tekstbewerking: E. van der Toolen, W. van den Berg
Productie: Peter van Kesteren
Studio: La Haye Sound Productions
Mastering: Promastering.nl
Fotografie: Jim Hoogendorp

RTV Promotie & Marketing: HubscH Media / +31 6 11078010

Videoclip:

Back To Top