skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
Demy de Groot – Is dan alles nu voorbij

Demy de Groot covert Freddy Fender

Demy de Groot released zijn nieuwe single ‘Is Dan Alles Nu Voorbij’ op 02-02-2022. Een cover van Freddy Fenders wereldhit ‘Wasted Days and Wasted Nights’. Freddy was een Amerikaanse tex-mex-, country-en rock-‘n-roll-muzikant. Zijn artiestennaam ontleende hij aan zijn favoriete merk elektrische gitaar, de Fender. In Nederland had hij twee hits. In 1975: ‘Before the next Teardrop Falls’ en ‘Wasted Days and Wasted Nights’. In 2006 overleed hij op 69-jarige leeftijd aan longkanker.

Demy zingt aan het begin van de single in het Engels en vervolgt dan (met een flinke beatmuziek op de achtergrond) in het Nederlands. De gitaarmuziek is door Zonzo Basily ingespeeld. Dat brengt een herkenbaar geluid in het nummer. In tegenstelling tot z’n voorgaande nummers gaat het onderwerp deze keer niet over leuke meisjes en verliefdheid. Relatieproblemen en scheidingen vormen de rode draad in het door André Kooiman geschreven lied. De opnames vonden plaats bij Sonic Solutions.

Samen met zijn vertrouwde team waar Demy de Groot al geruime tijd mee samenwerkt is laatste hand gelegd om de lancering van zijn nieuwe single op het moment dat er versoepelingen werden aangekondigd te realiseren. Gelukkig waren de opnames al gereed en kon cameraman Ger Oerlemans nog een dag inplannen voor de clipopname.

‘Is Dan Alles Nu Voorbij’ verschijnt bij Storm Records en is vanaf 02-02-22 te streamen bij de bekende portals. De videoclip is te bewonderen op Youtube en op de social media @DemydeGrootNL.

Website www.demydegroot.nl
Info & boekingen Feestartiesten.nl / info@feestartiesten.nl / +31 (0)72 5054229
Socialmedia  
Origineel Freddy Fender – Wasted days and wasted nights
Muziek & Tekst Baldemar Huerta, Wayne M. Duncan
NL-tekstbewerking André J. Kooiman
Productie & Arrangement Sonic Solutions
Studio Sonic Solutions
Mastering Sonic Solutions
Koor Natasja den Toom
Accordeon Manfred Jongenelis
Gitaar Zonzo Basily
Fotografie Jim Hoogendorp
Artwork Artiest Ontwerp
Clipproductie Ger Oerlemans / Oerlemans Muziek Producties
Project & Label Management Maurice Edelenbosch / UltimateDisk (a division of Ultimate Management)
RTV-Promotie HubscH Media / info@hubschmedia.nl / +31 72 5054229 / +31 6 11078010

Videoclip:

Back To Top