skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
Wolter Kroes

Wolter Kroes

Hij is vooral bekend van zijn hits Ik heb de hele nacht liggen dromen, Wat een heerlijke dag en Niet normaal.

In 1973 krijgt Kroes op 5-jarige leeftijd drumles van de Volendamse drummer Jan Keizer. Hij wordt echter niet de zanger van BZN. Daarom begint Kroes in 1984 met zangles bij Aleida van Dongen (de moeder van cabaretière Lenette van Dongen).

In 1988 wint Kroes een talentjacht in een discotheek in Wormerveer (met een liedje van Engelbert Humperdinck – Spanish Eyes) en in 1989 verschijnt zijn debuutsingle Ik mis je elke dag een beetje meer. Enkele jaren later krijgt Kroes een contract aangeboden door Willem van Kooten.

1 1

De echte doorbraak komt in 1995 met Laat me los. Het werd zijn eerste hit. Daarnaast stond Kroes eerste album met dezelfde naam 7 weken in de Album Top 50. Kroes zingt op dit album onder andere een duet met Willeke Alberti.

De volgende cd De wereld in uit 1997 werd ook een succes. Het nummer Bolero, één van de singles van het album, behaalt de Top 50 in de Mega Top 100. Daarna was vooral Ik heb de hele nacht liggen dromen een groot succes. In veel horecagelegenheden wordt het nummer nog steeds gedraaid. In 2006 bracht Kroes het nummer opnieuw uit, dit keer met Guillermo & Tropical Danny.

Er volgden optredens bij grote tv-shows als de Staatsloterijshow, Barend en Van Dorp en Koffietijd. Al snel bereikt Kroes de status Bekende Nederlander. Deze status zorgde in november 2002 voor een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. In december 2003 volgde een tweede concert in de Heineken Music Hall. Door de grote belangstelling gaf Kroes een jaar later voor 10.000 fans een concert in de Rotterdamse Ahoy. In 2005 vulde Kroes tweemaal de Ahoy.

In 2004 zingt Kroes op de begrafenis van André Hazes, waarna in november 2005 de cd Laat me zweven uitkwam. Bijna twee jaar later bracht Kroes zijn grootste hitsucces tot nu toe uit. In september 2007 bereikte Niet normaal de vierde plaats in de Nederlandse Top 40.

1 1

Gage: €7.995,-
Tijdsduur: 1 x 30 minuten

Youtube

Actueel

Video’s

Foto’s

Wolter Kroes
Back To Top