skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
samantha

Samantha Steenwijk

Steenwijk groeide op in Rijswijk en is sinds 2004 woonachtig in Den Haag. Op haar zestiende gaf haar moeder haar op voor een talentenjacht. Ze won en besloot het te proberen als zangeres. Overdag ging ze werken in een vishandel. ’s Avonds trok ze vijf jaar lang de Haagse cafés langs om op te treden.

Haar eerste single, Kom Ga Mee Met Mij! (1-10-2009), werd geproduceerd in de Fendal Sound Studio’s.

1 1

Haar volgende drie singles nam Steenwijk op in Brabant. Wat ik voel (7-10-2011), Leef (16-05-2012) en Mierzoete Verleiding (24-10-2012). Ze zong op het Mega Piraten Festijn in het GelreDome en Go Apres Ski in Ahoy.

Steenwijk haalde in 2013 de finale van de talentenjacht van SBS 6’s Bloed, Zweet & Tranen. Gerard Joling & Roxeanne Hazes waren haar coaches. Jason Bouman won de show. Steenwijk eindigde als derde. Zonder Jou (31-05-2013) werd de single die ze tijdens het programma opnam. De plaat werd geproduceerd door Eric van Tijn en geschreven door Han Kooreneef. De single bereikte de achtste plek in de Nederlandse Top 100.

Onder de Nederlandse producers Fluitsma & Van Tijn verscheen de single Altijd, Altijd (14-10-2013). Daarna ging Steenwijk in zee met het platenlabel Number 8 Music. De hitsingle Hou toch van mij (14-03-14) was de eerste productie.Lieveling, wat hou ik van jou (31-10-14) was de volgende single die uitkwam. Lieveling, wat hou ik van jou haalde de eerste plek in de Nederlandse Top 20 van de TROS. In december 2014 stond het nummer drie weken in de Top 10 van de Deense hitlijst.

In 2015 bracht Steenwijk twee singles uit, Proost Op Het Leven (15-05-15) en Rood Of Groen (11-11-15). Een cover van Reet Petite van Jackie Wilson uit 1957. De tekst werd geschreven door Kees Stolk.

Voor de nieuwe dagelijkse middagshow van Rob Stenders op NPO Radio 2 schreef Steenwijk in januari 2016 de jingle, afgeleid van de single Proost op het leven.

Samantha is een graag geziene gast op het TROS Muziekfeest

In 2017 stond Steenwijk als gastartiest op het podium tijdens de Halftime Show van Toppers in Concert in de Amsterdam ArenA. Tevens doet Steenwijk in dit jaar mee aan het achtste seizoen van het RTL 4-programma The voice of Holland. Tijdens de blind audition draaien alle coaches voor haar om en kiest ze voor Anouk. Bij de battles valt ze af maar wordt ze gestolen door Miss Montreal en is zij vanaf dan haar nieuwe coach. Steenwijks auditienummer ‘Ik leef mijn eigen leven’ behaalt twee dagen na de uitzending de nummer 1 positie in de Nederlandse iTunes Charts. Uiteindelijk haalt Steenwijk de finale die ze uiteindelijk verliest. Opmerkelijk is dat ze bij de laatste drie finalisten komt en beide zijn afkomstig van Team Anouk, o.a. Nienke waarvan Steenwijk de battle verloor. Uiteindelijk wordt Steenwijk tweede en Nienke derde.

1 1

Gage: € 4.995,-
Tijdsduur: in overleg

Youtube

Actueel

Video’s

Foto’s

Samantha
Back To Top