skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
pieere van dam

Pierre van Dam

Pierre van Dam werd op 4 januari 1966 in de Amsterdamse Jordaan geboren, net geen kerstkind dus, maar dat neemt niet weg dat hij al zeer snel talent bezat om naam te maken in de Nederlandse showbusiness.

Dit uitte zich in het feit dat hij op zeer jonge leeftijd te zien was in de piste van een Nederlands kindercircus. Na deze periode nam Pierre deel aan diverse talentenjachten in heel Nederland, en daaruit bleek al snel dat Pierre over een stem beschikte die klinkt als een klok.

Bij zijn optredens werd hij geconfronteerd met “keien” van het Nederlandstalig zangrepertoire als Manke Nelis, Koos Alberts, Johnny Jordaan, André Hazes en vele anderen. Een groot deel van het Nederlandse kijkerspubliek heeft hem reeds kunnen aanschouwen in de “Henny Huisman’s Soundmixshow”, en sindsdien gaat zijn aankomende ster alleen maar opwaarts.

Ondanks dat Pierre veel liedjes zingt van Amsterdamse grootheden was zijn grootste wens een eigen repertoire op te kunnen bouwen met liedjes uitsluitend voor hem geschreven.

Dit is echter al gebeurd. Bart v.d. Post en Peter de Wijn, beter bekend als de tekstschrijver en producercomponist van artiesten als Gerard Joling en Koos Alberts hebben speciaal voor Pierre geschreven zijn single “Dat bruine café”.

Deze single werd een top-40 hit, en zo begon voor Pierre eindelijk een droom werkelijkheid te worden.

Met Pierre van Dam is er op Nederlandstalig gebied een nieuwe aankomende “entertainer” geboren, en hij verdient het dat niet alleen Amsterdam, maar heel Nederland hem goed leert kennen, want Pierre straalt bij zijn optredens een volwassenheid uit, die je normaal alleen bij zeer geroutineerde artiesten aantreft.

Gage: € 795,-
Tijdsduur: 1 x 30 minuten

Youtube

Actueel

Video’s

Foto’s

Pieere Van Dam
Back To Top