skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
Jeroen van de Boom

Jeroen van de Boom

Jeroen van der Boom (22 juni 1972, Nijmegen) staat al vanaf zijn twaalfde op de planken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij na zijn middelbare school besluit zich volledig op entertainment te storten. Als zanger en pianist verdient hij zijn brood op het Rembrandtplein te Amsterdam, tot hij in 1992 zijn tv-debuut maakt. Als presentator is hij aan diverse programma´s verbonden en bovendien richt hij de productiemaatschappij Rebel TV & Events op. Tijdens zijn optredens in het land boekt Jeroen steeds meer succes als zanger/entertainer. Willem van Kooten en zijn platenmaatschappij ‘Red Bullet’ geven hem medio 2006 de kans om een plaat op te nemen in ‘New Jazz Swing’-stijl. Naast jazzy bewerkingen van popklassiekers als Queens ‘Don’t Stop Me Now’, Eric Claptons ‘Wonderful Tonight’ en ‘I Feel Good’ van James Brown bevat het album ‘Vanderboom’ ook eigen repertoire.

1 1

De single ‘Jij bent zo’ zorgt voor de grote doorbraak van Jeroen in Nederland. Het origineel van David Bisbal is in Nederland niet tot de hitparades doorgedrongen, maar Jeroens versie komt, met een nieuw geschreven tekst van Tony Neef, wel in de hitlijsten terecht. Sterker nog, na enkele weken staat Jeroen op nummer 1 in de drie belangrijkste charts van Nederland. Hij is gedurende een periode van meer dan tien weken in de Top 3 terug te vinden en bivakkeert meer dan twintig weken in de hitparades. Terwijl Jij bent zo heel langzaam afdaalt in de hitparades, ligt de tweede single al in de winkels. Eén wereld is de opvolger van de hitsingle. Han Kooreneef die eerder aan de basis stond van vele hits van ondermeer Marco Borsato schreef het lied in samenwerking met Daniel Gibson, die (inter)nationaal furore maakt met Within Temptation. Op 5 november 2007 geeft Jeroen een solo-concert in de Heineken Music Hall. Het raakt binnen enkele weken uitverkocht, terwijl de vraag naar kaarten doorloopt nadat het laatste kaartje is verkocht. Zeker als Jeroen enkele van zijn gastartiesten bekend maakt, ondermeer Gerard Joling en de Spaanse superster David Bisbal, is er nog steeds druk op de kassa´s. Op de avond zelf verschijnt Connie Breukhoven als grote verrassing ten tonele met wie Jeroen een prachtig duet zingt. En Jeroen breid zijn werkterrein uit. Jij bent zo wordt eveneens in België uitgebracht. De in België vooraanstaande platenmaatschappij ARS neemt Jeroen onder haar vleugels en lanceert hem groots. Met succes, want binnen een week is Jeroen in de Top 40 terug te vinden en drie weken na de lancering is ‘Jij bent zo’ eveneens nummer 1 in België. Na ’Jij bent zo’ en ’Eén wereld’ werd ook Jeroen zijn derde single ’Betekenis’ een top 3 hit. Dit nummer is geschreven door Jeroen zijn vaste producers Edwin van Hoevelaak en Ed de Groot.

Voorjaar 2008 komt Van der Boom met zijn album ’Jij bent zo’. Dit album bereikt direct de gouden status.

Met 3 top 3 hits, een gouden single en een gouden album lijkt Jeroen van der Boom niet meer te stoppen.
Op 20 juni is Jeroen zijn nieuwe single uitgekomen. Een ballad met als titel: ‘Het is Over’. Ook deze single wordt goed opgepikt op de radio en heeft goede kritieken.

In november 2008 heeft Jeroen Gerard Joling zijn plaats overgenomen bij de Toppers en zal Jeroen dus ook meegaan
naar het songfestival in Moskou dit jaar.

1 1

Gage: € 8.500,-
Tijdsduur: 1 x 30 minuten

Youtube

Actueel

Video’s

Foto’s

Jeroen Van De Boom
Back To Top