skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
jannes

Jannes

Jannes werd geboren in een woonwagenkamp in Emmen en woont nu in Noordscheschut. Door muzikale familieleden kwam Jannes van jongs af aan in aanraking met muziek. Dit leidde in 1999 tot een eerste single, die in eigen beheer werd opgenomen. De single Ben Jij Bij Me werd dankzij piratenzenders enigszins succesvol. Door dit succes kwam Jannes in aanraking met producer, tekstschrijver en componist Martin Sterken uit Nieuw-Weerdinge. Met Sterken neemt Jannes zijn debuut-cd Bella Bianca op.

1 1

De tweede cd van Jannes van Casablanca naar Napoli (2001) betekende de landelijke doorbraak. Van deze cd, waaraan ook achtergrondzangeressen van Frans Bauer en de accordeonspeler van Marianne Weber meewerkten, werden er 30.000 verkocht. Van de derde cd Met jou kan ik het leven aan worden er 15.000 exemplaren verkocht.

In 2004 deed Jannes mee aan het “Concert des Levens” ter ere van Johnny Hoes. Later dat jaar verscheen het album Gewoon Jannes, dat hoog in de albumlijsten terecht kwam en werd geproduceerd door Emile Hartkamp, die Jannes’ ontdekte door de hit “Ga maar weg”, geschreven door Martin Sterken. In 2005 verscheen het gouden album “Als het zonnetje schijnt” en in 2006 het album “Laat me vrij”, voorafgegaan door de singles “Oh la la l’amour” (een Nederlandstalige bewerking van de Duitse schlager “Mademoiselle Mirelle”) en “Laat me vrij”. Ook deze albums en singles en werden allen door Hartkamp geproduceerd. In 2005 verscheen ook de single “Ik kan met jou de hele wereld aan”, een nummer dat speciaal voor hem door Jannes’ idool Hans Bouwens alias George Baker werd geschreven. Aan het album “Als het zonnetje schijnt” werkte o. a. ook de blaasformatie The Stylus Horns en de gitarist Jack Verburgt mee, die ook de gitarist is van o. a. Frans Bauer. De arrangementen voor dit album werden verzorgd door de Duitse arrangeur Reiner Burmann.

Jannes word ook wel gezien als de koning der piraten. Dit komt doordat Willy Oosterhuis (presentator van het piraten festival) hem altijd zo noemt.

Vanaf half april 2005 verscheen van Jannes een reality soap bij RTV Oost onder de titel Gewoon Jannes. SBS6 zond later dat jaar delen hiervan uit op de landelijke televisie.

In februari 2007 ontving de Drentse volkszanger twee gouden platen voor zijn albums “Van Cascablanca naar Napoli” en “Laat me vrij”.

Op 27 juni 2008 overleed plotseling zijn manager Dick Oosting op 50-jarige leeftijd.

In Juli 2008 kwam de single Ga Dan van Jannes binnen op de tweede plaats van de single top 100

1 1

Gage: € 5.850,-
Tijdsduur: 1 x 30 minuten

Youtube

Actueel

Video’s

Foto’s

Jannes
Back To Top