skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
Gerard Joling

Gerard Joling

Gerard Joling veroverde in 1985 de derde plaats in de Soundmixshow. Hij scoorde megahits, in binnen- en buitenland, met Ticket to the Tropics en No More Bolero’s.

Joling deed in 1988 mee met het Eurovisie Songfestival. Zijn vertolking van het nummer Shangri La zette Nederland op de negende plaats.

In 2002 begon Joling bij SBS6 met het programma De Waarheid, waarin hij zoekt naar de waarheid achter de roddels. Via het programma Life and Cooking, waar Gerard veelvuldig te gast was in het seizoen 2002/2003 is een definitieve comeback een feit.

1 1

Met Gordon maakt hij het programma ‘Over de Vloer, waarin de heren aan het werk gaan op plekken waar ze anders nóóit gekomen waren. In 2006 heeft Joling zijn eerste nummer 1-hit te pakken met ‘Maak me Gek’ een jaar later volgt een tweede nummer 1-hit met ‘Blijf mij’, een duet met Andre Hazes. Het succes lijkt niet te stoppen, op televisie is Gerard Joling vaak te zien als presentator van het programma ‘So you wannabe a popstar’ (met Nance) en ‘Sterren dansen op het ijs’, welke door SBS6 worden uitgezonden.

In 2008 presenteert hij de nieuwe talentenjacht Holland’s Got Talent. Niet veel later wordt de populaire zanger opgenomen in het ziekenhuis. Joling blijkt een acute blindedarm ontsteking te hebben. De ingreep is zwaar, wat voor Joling in enkele weken gedwongen rust resulteert. Hierdoor loopt de presentatie van zijn nieuwe album ‘Bloedheet’ wat vertraging op.

Gerard Joling besloot om als één van de eerste mensen een openlucht show neer te zetten op het recreatieterrein Spaarnwoude. Dit werd in Augustus, vanuit een bubbelbad gemeld aan de pers en op 7 & 8 September was het zover.In het voorprogramma hadden de Dolly Dots, Roxeanne Hazes, Wolter Kroes en Xander de Buisonjé opgetreden en tijdens de show kwam Gordon en Jeroen van der Boom ook nog langs.

Later werd bekend dat Gordon en Joling met elkaar in de klinch liggen en dat de twee hoe dan ook niet meer samen willen werken. Voor Joling betekent dit het einde bij ‘De Toppers’. Hij wordt vervangen door Jeroen van der Boom.

In 2010 maakt Gerard zijn rentree bij de Toppers en staan ze met z’n vieren op het podium.

1 1

Gage: € 18.500,-
Tijdsduur: 1 x 30 minuten

Youtube

Actueel

Video’s

Foto’s

Gerard Joling
Back To Top