skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
frans-bauer

Frans Bauer

Vanaf jeugdige leeftijd is Bauer vastbesloten om zanger te worden. Zijn grote idolen zijn Julio Iglesias, Elvis Presley en Koos Alberts. Door de laatste wordt hij tijdens optredens soms op het podium gehaald om Ik verscheurde je foto mee te zingen.

1 1

Bauers eigen zangcarrière krijgt vorm in 1987 wanneer hij onder de hoede van producers Riny Schreijenberg en Emile Hartkamp zijn eerste single Ben je jong opneemt. Eerste landelijke bekendheid krijgt hij door het televisieprogramma All you need is love (1991), waarin hij – met goedvinden van zijn vriendin Mariska – mag kiezen uit twee vrouwelijke fans (die toevallig allebei Diana heten) om een avondje te gaan stappen.

Het televisieoptreden zorgt voor naamsbekendheid maar het duurt, mede door onwil van nationale radiozenders om zijn muziek te draaien, nog tot 1994 voor Bauer met Als sterren aan de hemel staan zijn eerste hit scoort. Met het Duitstalige schlageralbum Weil Ich Dich Liebe verovert Bauer in 1997 ook de Duitse markt. De Regenboog, een duet met Marianne Weber, is in datzelfde jaar in Nederland een nummer 1-hit. Het jaar 1997 eindigt voor Bauer echter in mineur; twee leden van zijn begeleidingsband komen, terugkerend van een optreden, bij een verkeersongeval om het leven.

Dankzij zijn fans wordt Frans Bauer steeds populairder. In maart 1998 geeft hij zijn eerste reeks concerten in Ahoy’. Platenmaatschappijen hebben miljoenen over voor een contract. In 2003 is de realitysoap De Bauers over het gezinsleven van Frans en Mariska een veelbekeken televisieprogramma.

Bauer werd verder veelvuldig geïmiteerd door Edwin Evers in zijn radioprogramma “Evers staat op”.

In 2004 wordt Bauer, onder meer vanwege zijn vele liefdadigheidswerk, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In datzelfde jaar won hij tevens de Gouden Televizier-ring. Frans is ook ambassadeur van Villa Pardoes.

In 2005 maakt Bauer zijn debuut in de bioscoop door mee te spelen in de film “Plop en het vioolavontuur” van Studio 100, waarin hij de rol vertolkt van de muzikale kabouter Amadeus. eind 2005 gaat hij samen met di-rect touren. di-rect is een nederlandse rock band die bestaat uit Tim akkerman <3 jamie westland <3 spike van zoest <3 en bas.

Voor december 2006 stonden een 15-tal concerten in Ahoy gepland, welke echter uitgesteld moesten worden. Reden hiervoor was de vondst van een poliep op zijn stembanden, waar Bauer zo snel mogelijk aan geopereerd moest worden. De uitgestelde concerten hebben in april en mei 2007 plaatsgevonden.

In november 2005 was “Slapen bij Frans Bauer” een actie op de Nederlandse radiozender Radio 538 die werd uitgezonden op Talpa. In dit programma kregen deelnemers de kans om een nacht te slapen bij Frans Bauer. Bauer koos 50 van zijn grootste fans uit om in een grote tent vlak bij zijn huis te slapen. Hieruit koos hij weer 4 fans die een nacht bij hem thuis mochten slapen.

Bauer heeft in samenwerking met de warenhuisketen Vroom & Dreesmann een kledinglijn ontworpen.

Op 26 maart 2007 kondigde Bauer aan in het huwelijk te treden met zijn vriendin Mariska. De bruiloft zal in mei 2008 plaatsvinden. Voor de wet trouwen ze in het Mauritshuis in Willemstad (Noord-Brabant). Ze trouwen in de kerk op 9 mei 2008 in de Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara in Oudenbosch.

Op 12 april 2007 verscheen zijn biografie Frans Bauer, geschreven door Louis Bovée. Een 155 pagina’s tellend boek over de zanger met drie hoofdthema’s: De Liefde, Het Geluk en Het Verdriet (en toch weer geluk).

In december 2007 geeft Frans Bauer een serie van achttien concerten in Ahoy in Rotterdam waaronder drie speciale kerstconcerten. In januari 2008 staat hij in het Antwerpse Sportpaleis.

Het vermogen van Frans Bauer wordt volgens het blad Quote geschat op 18 miljoen euro. Hij is daarmee één van de rijkste Nederlanders onder de 40 jaar. Het meeste geld verdient hij met zijn real-life soap en de concerten in Ahoy. Per show ontvangt hij ongeveer € 100.000.

Op 10 oktober 2007 wordt het lied, “Mijn vaderland” , verkozen tot het favoriete nieuwe volkslied. Dit gebeurde in een programma van de VPRO.

1 1

Gage: op aanvraag
Tijdsduur: 1 x 30 minuten

Youtube

Actueel

Video’s

Foto’s

Back To Top