skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
Frank van Etten

Frank van Etten

Frank van Etten viert dit jaar niet alleen zijn 10-jarig jubileum als volkszanger maar maakt , na vele tegenslagen op zowel zakelijk als privé-vlak, ook schoon schip. De volkszanger, die vorig jaar nog een gouden plaat in ontvangst mocht nemen voor zijn debuut-single ‘Leef als een zigeuner’ tekende onlangs een nieuwe platendeal en management contract bij Cloud 9 Music, het label van oa Leonie Meijer, Jennifer Ewbank, Rachel(Jr Songfestival), Twarres en New Kids.

1 1

Frank: Ik heb de afgelopen tien jaar vaak zakelijk verkeerde beslissingen genomen zakelijk en ben veel verkeerde mensen tegen het lijf gelopen waarvan ik dacht dat ze het beste met me voor hadden. Ik heb in al die jaren veel verloren, maar ben gelukkiger geworden door alles wat me wijzer heeft gemaakt. Dat ik na tien jaar een Platen/Management deal zou rekenen met een stabiele maatschappij dat had ik nooit durven dromen. Ik ben dankbaar en nu al zeer tevreden over de samenwerking met Cloud9 Music.

Al op 12-jarige leeftijd begon de nu 30-jarige Frank met zingen en nam deel aan verschillende zang- en talentenshows, waar hij vaak eerste werd. Frank nam zang- en danslessen en kwam door zijn vader tijdens één van zijn optredens in contact met Henny Thijssen en Gerto Heupink, die eerder songs schreven voor oa André Hazes en Corry Konings. Met dit duo nam Frank zijn eerste nummers op en sleepte meteen zijn eerste platencontract binnen. Tien jaar geleden verscheen zijn debuutalbum ‘De weg naar geluk’, die meer dan 20 duizend keer over de toonbank ging.

Er volgden in de loop der jaren nog vier albums en Frank zong duetten met artiesten als Sugar Lee Hooper, Jacques Herb en R&B-zanger Brace.

De laatste jaren kende Frank veel tegenslag. Hij kampte met stemproblemen, kreeg de Mexicaanse griep en twee jaar geleden brandde zelfs zijn woonwagen af waar hij met zijn vrouw Irma en zoontjes Jamy en Mike woonde. Inmiddels is de zanger verkast naar Apeldoorn en heeft hij zijn eigen studio waarin hij niet alleen liedjes schrijft voor zichzelf, maar ook voor veel collega-artiesten onder wie Rob Zorn en Jacques Herb. Ook nieuw talent wijst Frank graag de weg in muziekland.

De opnames van ‘Leef als een zigeuner’ zijn inmiddels al meer dan een half miljoen keer bekeken op You Tube en ook uit de volle agenda met optredens blijkt nog steeds dat Frank razend populair is. En twee jaar geleden werd in Assen zelfs een café naar de sympathieke zanger vernoemd, ‘Het Frank van Etten Zing Mee Café’.

Samen met producer Edwin van Hoevelaak (Nick&Simon/Jeroen van der Boom/Wolter Kroes) en zijn nieuwe label, werkt Frank aan zijn zesde album, dat na de zomer gaat uitkomen. De eerste single ‘Geef mij vannacht’, de voorloper van het album, werd een dikke hit en stond wekenlang in de Top 20 van de Single Top 100 en de Top 5 van de Nederlandstalige hitlijsten. In augustus verscheen de single ‘Kijk naar de zon’ van Frank, geschreven door Fluitsma &Van Tijn.

Frank: Ik heb jaren gewerkt met Hennie Thijssen, de man die voor mij ‘Leef als een zigeuner’ schreef, de grootste kroegen hit van de afgelopen jaren. Dit liedje bracht me datgene waar ik als kind van droomde. Ik heb veel geleerd van Hennie en zal zijn perfectie en schrijftalent niet gauw vergeten. Nu anno 2012 een nieuw album en een nieuwe samenwerking met Edwin van Hoevelaak. Zo normaal als hij is, en zo ongelooflijk goed kan hij produceren en schrijven. Heerlijk om met deze man te mogen werken. Dit is misschien wel het mooiste project van de afgelopen 10 jaar. Het album gaat echt een Frank van Etten-album worden , maar meer volwassen en moderner. Het blijft volks zoals ik altijd heb gedaan en waar ook mijn hart ligt, maar iets meer pop, zeg maar levenspop!

Frank scoorde in 2012 maar liefst 3 TOP 5 –Hits in de Nederlandstalige Top 30:

Geef mij vannacht
Kijk naar de zon
Vader en zoon

Zijn laatste single door Frank zelf geschreven single ‘Vader en zoon’ staat inmiddels op nummer 2 in de Nederlandstalige Top 30. Dit nummer is een ode aan zijn zoontje Mike, die hij een aantal jaren geleden bijna verloor door een ongeluk. Van Etten heeft het bijna verliezen van zijn zoon verwerkt door te schrijven.“

1 1

Gage: € 1.495,-
Tijdsduur: 1 x 30 minuten

Youtube

Actueel

Video’s

Foto’s

Frank Van Etten
Back To Top