skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
ERIK

Erik van Klinken

Erik van Klinken is een Nederlandstalige artiest uit Emmen. Hij groeit op in de wijk Emmermeer in Emmen. Een echte volksbuurt waar men houdt van het Nederlandse lied. Erik staat wekelijks op het podium door het hele land.

1 1

Erik doet in 2012 auditie voor SBS 6 “Bloed, Zweet en Tranen” en wordt genomineerd door weekblad Party als “Nieuw aankomend Nederlands talent”. In 2013 is hij wederom genomineerd, maar nu als provincietopper waarbij hij de provincie Drenthe vertegenwoordigt.
Met zijn nummer “Kijk eens diep in mijn hart” haalt Erik diverse landelijke playlisten en is tevens voor het eerst te horen op RADIONL.
Erik doet mee aan een talentenjacht in Amsterdam “The Choice of La Bastille” en bereikt daar de halve finale. Hij ontmoet daar liedjesschrijver/producer Bram Koning die meteen zeer onder de indruk is van Erik. Bram Koning schrijft liedjes voor o.a. Dries Roelvink, Willeke Alberti, Ruth Jacot maar ook voor Dre Hazes, Gerard Joling en Rene Froger en vele anderen. Hun eerste samenwerking resulteert in de single “Lekker Doodgewoon” die meteen door de belangrijkste stations wordt opgepikt, op 85 belandt in de single top 100 en tot “HOLLANDSE NIEUWE” op RADIONL en “Oranje Kroon” op TV Oranje wordt gebombardeerd.

Hij heeft inmiddels al 5 x een Hollandse Nieuwe gehad bij RADIONL en staat met zijn nummers in De Nederlandse Top 30.
In december 2013 wordt Erik benaderd om Jannes te vervangen in het Gelredome stadion in Arnhem voor 33000 mensen.
Inmiddels heeft Erik 4 x in het Gelredome in Arnhem gestaan met alle topartiesten van Nederland en verschijnt hij diverse keren op de grote Mega Piratenfestijnen in het land.
19 augustus 2017 heeft Erik opgetreden op DUTCH VALLEY. Een bekroning op Erik z’n inzet de afgelopen jaren.
Enkele weetjes:
Al 5 jaar lang is Erik een van de vaste artiesten van de feestweek in Westendorf (Oostenrijk).
Ook was hij in 2016 in Turkije bij de muziekreis van Lukassen producties.
Zijn nummer “Stop die trein” staat alweer zo’n 3 jaar in de top 10 van de RADIONL TOP 1500. Erik is dan ook bijna bij elke RADIONL ZOMERTOUR aanwezig.
In september 2014 is Erik genomineerd door BUMANL als nieuw Nederlands talent. Ook worden zijn nummers gedraaid door de Belgische radiozenders.

Op zaterdag 29 november 2014 heeft Erik als speciale gast opgetreden tijdens het 30 jarig jubileumfeest van Koos Alberts in Hardersplaza te Harderwijk.
Erik heeft in 2016 de Koos Alberts Awards gewonnen

Erik van Klinken is inmiddels een graag geziene artiest in heel Nederland. Het repertoire van Erik is zeer uitgebreid. Hij zingt Hollandse meezingers van o.a. Jannes, Frans Duijts, Willem Barth, Django Wagner, Jaman, Stef Ekkel, Andre Hazes, e.v.a. Maar natuurlijk ook zijn eigen nummers. Enkele hits van Erik zijn; ‘Lekker doodgewoon’, ‘Stop die trein’, ‘Gewoon een lekker wijf’, ‘Mijn eerste liefde’, ‘Dit is het land’, ‘Net als toen’ en natuurlijk ‘Waar is Leo’
Erik van klinken is te boeken bij www.feestartiesten.nl
Erik is te volgen op facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en op www.erikvanklinken.nl

1 1

Gage: € 895,-
Tijdsduur: 1 x 30 minuten

Youtube

Actueel

Video’s

Foto’s

Back To Top