skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
Dutch Diamond

Dutch Diamond (Neil Diamond Sound a Like Rick van der Kroon)

Wie Rick van der Kroon zegt, zegt een artiest met een perfect stemgeluid. Bekend van vooral heel wat jaren als zanger en entertainer in Café Peter Beense. In 2005 brengt Rick zijn eerste single uit “Het draait alleen nog maar om jou” hij weet daarmee de single top 100 te bereiken. Wekelijks is Rick aan het optreden met voornamelijk het Nederlandstalige repertoire. Tijdens de zanglessen met Kees Taal in 2009 ontdekken zij dat zijn lage stem veel gelijkenis heeft met die van zanger Neil Diamond.

Dat repertoire waarmee Rick is opgeroeid is hem niet onbekend en al snel is één plus één TWEE en gaat Rick daarmee aan de slag. Eerst tijdens de zanglessen en daarna met zijn optredens. De reacties uit het publiek zijn stuk voor stuk enthousiast. Het mooiste compliment: “Als ik mijn ogen dicht doe, is het net of ik echt Neil Diamond hoor”.

1 1

In december 2014 doet Rick mee aan het SBS6 programma “The winner takes it all”. Een competitie waarin de beste “sound-a-likes” gezocht wordt. Hij zingt zichzelf naar de finale en neemt het daarin op tegen onder meer Elvis, Frank Sinatra, Joe Cocker en Jan Smit. Een mooie vijfde plaats is het eindresultaat. Onder de naam Dutch Diamond maakt Rick in 2015 een nieuwe stap als Sound a Like. Ook internationaal valt zijn stem in goede aard. Op uitnodiging wordt Rick in 2016 overgevlogen naar Las Vegas om tussen de beste internationale sound a likes van Neil Diamond een optreden te geven. In september 2017 kruipt Rick in de huid van Neil. Met het beste grim team (onder andere bekend van de Tv kantine en Linda’s Story of my live) laat hij zich transformeren. In het gezellige Café Baco’s voorafgaand aan het concert van Mr. Sweet Caroline komt Rick binnen als zijn dubbelganger. Het publiek weet niet wat hen overkomt en bij het horen van de eerste noot denkt het publiek een privé optreden van Neil te pakken te hebben. Een ander hoogtepunt van dat jaar is Circus Gerschtanowitz. Waar Rick weer als beste Sound a like voor de dag kwam.

1 1

Gage: € 1.495,-
Tijdsduur: 1 x 30 minuten

Youtube

Video’s

Foto’s

Back To Top