skip to Main Content
Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, exclusief BTW en eventuele verschuldigde BUMA.
Arno Kolenbrander

Arno Kolenbrander viert 25 jaar jubileum met concert en nieuwe single ‘Bang voor het donker’

Arno Kolenbrander is een voormalige Soundmixshow-finalist die de top tien van de hitparade haalt met het door hem vertolkte Why God Why uit de musical Miss Saigon. In 2004 stapt de zanger over op Nederlandstalig repertoire. Na enkele jaren stilte verschijnt in september 2008 zijn album Terug Van Weggeweest.

1995 – 1997
Kolenbrander (Rotterdam, 1973) wint de Soundmixshow van Henny Huisman met het nummer Why God Why uit de musical Miss Saigon. Met dit nummer staat hij direct 10 weken in de top 40 en blijft hij steken op nummer 10. Het jaar na zijn overwinning vult de zanger met optredens in het land. Niet alleen op feesten en partijen, want Kolenbrander treedt ook op tijdens de Fantasy World Dinershow. Bovendien neemt hij in deze periode deel aan de internationale Soundmixshow en aan het International Music Festival in Polen.

1998
Arno Kolenbrander doet met het Nederlandstalige lied Een mee aan het Nationale Songfestival. Zingen in het Nederlands opent de ogen van Arno Kolenbrander die samen met platenmaatschappij en componist/producer Peter de Wijn besluit om een Nederlandstalig album op te nemen. De single Wat Ik Nodig Heb komt uit en doet nagenoeg niets.

1999
Als eerste single wordt het nummer Kruip Dicht Tegen Me Aan uitgebracht. De tekst is van Jan Tekstra, bekend van onder meer Marco Borsato en De Kast. Eerder verschijnt echter het duet met Alma Nieto De Warmte Van Jou. Later dit jaar komt de gehele Nederlandstalige cd uit. De artiestennaam van Kolenbrander wordt Arno.
De Kast Jan Tekstra Marco Borsato

2000
Kolenbrander doet met het Engelstalig nummer One Step Behind mee aan het Nationaal Songfestival. De single Zo Vrij Als Een Vogel verschijnt.

2001
Aan het eind van het jaar brengt Kolenbrander de Lionel Richie-hit Hello uit in een dansbare versie.

2002
In juli stopt de zanger na ruim vijf jaar met de dinnershow van Frank Wentink. Arno zingt de ballad begeleid door een discobeat. Onder de naam Kolenbrander brengt Arno samen met componist en producer Jel Jongen in augustus de single Isn’t It Time uit. De volgende single is Flying Heart, geschreven door Max Melena en Gian-Carlo Romita, de voormalig drummer van Henk Westbroek.

2003
Kolenbrander werkt met producer Hans Aalbers aan een Duitstalig album. De zanger begint met een eigen ‘diner show’, een avondvullend programma voor tijdens het eten over de geschiedenis van 50 jaar beeldmateriaal.

2004
The Story Of My Life, geschreven door Johnny Logan, krijgt van het Nederlandse publiek een tweede kans in de wild card-voorronde van het Nationaal Songfestival. Three-Stars is een anderhalf uur durende show van Arno Kolenbrander samen met Eddy Walsh en Rachel Kramer (ex-K-otic). Vanaf september is Kolenbrander 90 keer te zien tijdens dinershows in het Evoluon te Eindhoven.
K-otic

2008 – 2009
De single Meer Dan Dit (2008) is een voorproefje van het dertien nummers tellende comebackalbum Terug Van Weggeweest dat begin 2009 in de winkels ligt. De cd bevat Nederpop in de breedste zin van het woord, van stevige rock tot gevoelige ballads. Gert-Jan van Wijk tekent voor de composities en de teksten en is samen met de muzikanten George Konings en John te Dorsthorst verantwoordelijk voor de productie.

2012 – 2013
De zanger heeft in 2012 een bescheiden rol als een van de discipelen van Jezus in het spektakelstuk The Passion dat op 5 april wordt uitgevoerd op het Willemsplein in Rotterdam. Hij schrijft zich in 2013 in voor het vierde seizoen van de talentenjacht The Voice Of Holland bij RTL4. Hij doet auditie met het nummer This Is What It Feels Like, maar juryleden Marco Borsato, Ilse DeLange, Trijntje Oosterhuis en Ali B draaien hun stoel niet, omdat de zanger naar hun smaak teveel vibrato gebruikt in zijn stem.

2013 – 2018
Van 2013 tot 2018 treedt Arno heel veel op en brengt een paar singles uit waarvan “Ik wil jou” het het best heeft gedaan. In 2018 is Arno Kolenbrander 25 jaar zanger en heeft dit gevierd met een concert in Villa Thalia te Rotterdam waar hij ook direct zijn laatste single ‘Bang voor het donker’ presenteerde.

Videoclip volgt binnenkort.

Arno-Kolenbrander-Bang-in-het-donker-Front-600
Back To Top